sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Raparperimehu

Aina takapihalla istuksiessa ei vittsi lipittää bisseä, joten ajattelin kehitellä lasiin jotain muuta hyvää. Bongasin Kotolivingin sivuilta houkuttelevan raparperimehun ohjeen, ja kun vielä anoppilassa on iso puska raparpereja, yhtälö alkoi olla sillä selvä.

Lopputuloksesta tuli oikein maittava. Tokihan raparperi on aina sellaista, että sitä nauttiessa tuntuu kuin lähtisi kiilteet hampaista. Mutta kohtuudella kun ottaa, niin eipä tuo varmaan haittaa.

Noudatin muuten alkuperäistä ohjetta, mutta kun kaapista ei löytynyt vaniljatankoa, laitoin tilalle reilun ripauksen vaniljasokeria. 

1 kg raparperia (laitoin 6 paksua vartta, en punninnut)
1 l vettä
3 dl sokeria (ihan hiukan vähempikin voi riittää)
1 vaniljatanko / ripaus vaniljasokeria
1 sitruunan mehu (laitoin 3/4 sitruunaa, kun oli aika iso yksilö)

Pese ja paloittele raparperit (ei tarvi kuoria). Laita teräskattilaan 1 litra vettä ja laita raparperipalat sekaan. Keittele hiljalleen reilut 1/2 h. Lisää joukkoon sokeri ja anna sulaa. Siivilöi ylimääräinen mössö pois. Purista joukkoon sitruunamehu.

Anna jäähtyä. Tarjoile jäiden kanssa. Tai jos haluat, tee mehusta booli = laita sekaan kuplajuomaa ja mansikoita.

Kerro tästä reseptistä kavereille Facebookissa

3 kommenttia:

  1. Kannattaa kokeilla! Ja jos jollain löytyy muita kivoja tapoja käyttää raparperia, saa vinkata ;)

    VastaaPoista
  2. mä käytän omalta pihalta raparperit esim ; keittoa,kiisseliä piirakkaa tai esim herkkuraparperi jälkkäri,mun siskonpoikien suosikkia..keitä raparperit,marinoi ne sokeri vanilja siideri liemessä ja senjälkeen laittele vaikka jälkkäri lasikippoon tai esim viinilasiin? ja sitten kehiin vanilja kastike yhtä kerrosta ja siihen päälle digestive murusia... ei voi missata,on sen verran hyvää ja helppoa :)

    VastaaPoista