keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Kasviscurry à la Kupoli

Olen useasti päätynyt jäljittelemään työpaikalla tarjottuja ruokia, mikä kertoo tietysti hyvää työpaikkaruokalamme tasosta.

Työpaikkamme Kupoli-niminen ravintola on nyttemmin jo valitettavasti muuttanut pois, mutta sen kasviscurry oli yksi näistä ruuista, jotka halusin ottaa mukaan kotiin. Ruoka on niin herkullinen, että minun oli pakko käydä pyytämässä ravintoloitsijalta ohjetta siihen. Saamani ohje oli uskoakseni pelkistetty versio heidän tekemästään ruuasta, mutta muutamien kokelujeni myötä olen päässyt varsin lähelle Kupoli-ravintolan makumaailmaa.n. 6 annosta
3 isoa porkkanaa
1 lanttu
1 iso sipuli
2 yksikyntistä valkosipulia
1 fenkoli
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
3 rkl öljyä
3 rkl punaista currytahnaa
1 prk ruokakermaa
1 prk kuohukermaa
2 rkl kanafondi
1 tl sambal oelek -chilitahnaa
persiljaa
jasmiiniriisiä

Vähintään tuntia ennen seuraavaa vaihetta itketä munakoiso. Eli leikkaa munakoiso n. puolen sentin paksuisiksi palasiksi. Laita esim. leikkuulaudalle suolaa, munakoisopalat päälle ja ripottele suolaa vielä päällekin. Pyyhi itketyksen jälkeen suola pois talouspaperilla.

Kuori ja paloittele vihannekset. Freesaa kasviksia öljy-curryseoksessa niin, että kovimmatkin ainekset (lanttu, porkkana) alkavat hiukan pehmetä.

Laita kasvikset uunipataan ja lorottele kermat, kanafondi ja sambal oelek päälle.

Laita n. 175-asteiseen uuniin useaksi tunniksi. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Heitä sekaan kourallinen pilkottua tuoretta persiljaa.

Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti