sunnuntai 22. elokuuta 2021

Mitä tehdä tummenneista banaaneista? Tietysti mehevä banaanikakku!

Muutama banaani oli päässyt tummenemaan eikä ruuan laittaminen roskiin tunnu hyvältä ajatukselta. Niinpä pistin Googlen laulamaan ja aloin etsiä pätevän oloista banaanikakun ohjetta. Kakulle oli kaksi kriteeriä: ainesten tuli olla sellaisia, että niitä löytyy kaapista ja kakun on oltava mehevä. Tällainen kakku löytyikin Cebicin keittiö -blogista. Muuten noudattelin ohjetta, mutta kuohukerman korvasin rahkalla ja vanilliinisokerin vaniljasokerilla.

Huom! Kakku näyttää kuvassa ja todellisuudessa tosi tummalta. Se ei silti ole palanut eikä maistu hiukkakaan palaneelta.

Tässä ohje sellaisena kuin minä sen tein. Kakun kerrotaan olevan parasta parin päivän päässä leipomisesta, mutta kyllä se meillä katosi parempiin suihin ihan samana päivänä :-)




2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 prk maitorahkaa
150 g oivariinia sulatettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
kanelia

Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa, sekoita joukkoon oman maun mukaan kanelia. Taikina on kuohkeaa ja löysähköä. Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. 

Kakku tummuu päältä kauniisti, älä säikähdä. Kokeile kypsyyttä tikulla, kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Päälle voi siivilöidä tomusokeria, kun kakku on jäähtynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti