torstai 23. syyskuuta 2010

Pavlova

Jos tekee creme bruleeta tai moussea, tarvitaan keltuaisia, mikä tarkoittaa, että toiseen kippoon jää kasa valkuaisia. Ja mitäpä muuta niistä voisi tehdä kuin marenkikakkua! Alkuperäinen ohje on peräisin Maku-lehden nettisivuilta, mutta täytteeksi pistin vähän eri juttuja kuin Maku-lehdessä oli. Herkkua on.


4 valkuaista
2,5 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
1/2 tl vaniljasokeria
2/3 rkl maissitärkkelystä

Täyte:
1,25 dl vaniljacremeä
1 rkl vaniljakreemijauhetta (ei välttämätön)
15 viinirypälettä
2 luumua


Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri hyvin jähmeäksi vaahdoksi. Lisää loput aineet ja vatkaa seosta vielä muutamia minuutteja, jotta se sitkeytyy uudelleen.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja sivele paperille halkaisijaltaan n. 15 sentin  ympyrä. Kaada noin puolet marenkimassasta pellille ja levitä seos ympyrään. Pyrsota loput massasta ruusukkeiksi kiekon reunoille. Kuivata marenkia uunissa 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki.

Vatkaa kerma (ja kreemijauhe) vaahdoksi ja levitä marenkipohjalle. Paloittele päälle hedelmiä. Tarjoile mahdollisimman pian.


Santsikierros kommentoi: ohjeessa sanottiin, että tästä tulisi 10 palaa. Kyllä me vetäistiin tämä miehen kans huiviin ihan kaksistaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti