tiistai 14. syyskuuta 2010

Panzanella-salaatti

Olen usein törmännyt panzanella-salaattiohjeisiin ja joka kerta ajatellut, että tätä pitää joskus kokeilla. Nyt päätin muuttaa aikomuksen todeksi ja testata, miltä italialainen leipäsalaatti maistuu. Ja hyvältähän se maistui. Itse en pidä tätä pääruokasalaattina, vaan enemmänkin lisukkeena tai alkuruokana, jonka kyljessä on itse tehtyä leipää. Ohje on netistä Foodnetwork-sivulta, mutta taasen hiukan varioituna.


Salaatti:
3 rkl oliiviöljyä
5 kuivahtanutta paahtoleipäviipaletta tai vastaava määrä muuta vaaleahkoa leipää
1 tl suolaa
2 tomaattia
1 kurkku
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1/2 punasipulia
20 basilikanlehteä
3 rkl pieniä kapriksia
2 kevätsipulia

Kastike:
1 tl murskattua valkosipulia
1 tl Dijon-sinappia
3 rkl valkoviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Leikkaa leivistä reunat pois ja kuutioi 2 x 2 cm paloiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja laita leivät pannulle ja ripottele suolaa päälle (älä laita liikaa...). Anna ruskistua miedohkolla lämmöllä n. 10 min eli kunnes vähän ruskistuvat.

Sekoita kastikeainekset.

Pilko tomaatit ja poista niistä liika neste (esim. ottamalla siemenet pois). Kuori kurkku, poista siitä siemenet ja leikkaa paloiksi. Pilko paprikat ja punasipulit. Pienennä basilikanlehtiä hiukan. Huuhtele kaprikset ja valuta. Sekoita salaatti, leivät ja kastike. Anna vaikuttua n. 1/2 h (ei pakko).

Huom! Kastikkeessa on aika paljon nestettä, joten salaatissa itsessään ei tarvitse olla.
Älä anna salaatin seistä liian kauaa, jotta leivät eivät vety. Toki osan leivistä voi ripotella päälle vasta hiukan ennen tarjoiluakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti