perjantai 16. maaliskuuta 2012

Leipäjuusto-pähkinäwok

Kaipasin vaihtelua arkiruokiin ja löysin Kotilieden sivuilta tällaisen ohjeen. Alkuperäisessä ohjeessa siis tofu, pähkinä ja leipäjuusto asetettiin raaka-ainevaihtoehdoiksi, mutta koska leipäjuusto oli niin hauskan kuuloinen ainesosa ja pähkinä muuten vaan ihanaa, käytin niitä molempia.

Tämä wokki ei ollut tällaisenaan veretseisauttavaa, vaan ainakin itse olisin kaivannut reippaastikin enemmän makua sitomaan kasvikset ja nuudelit kokonaisuudeksi. 3-vuotiaallemme ruoka kyllä maistui oikein hyvin näinkin. Laitan ohjeen silti tänne muistiin, koska tässä oli hyvä pohja, jota voi jatkossa tuunata.

Laittaisin jatkossa mukaan ainakin enemmän pähkinäöljyä (ja ylipäänsä öljyä tai muuta nestemäistä) ja valkosipulia. Ehkä öljyssä voisi pyöräyttää vähän chiliäkin. Myös pähkinäinen satay-kastike voisi tuoda kokonaisuuteen makua... pitää miettiä. huom! Tein tätä toisenkin kerran, ja laitoin joukkoon tuolloin valmiin wok-kastikeseoksen (pieni pussi, löytyi kaupasta etnisten ruokien hyllystä), jossa oli mm. seesamöljyä. Lopputuloksesta tuli maukkaampi, hiukan tulinen. Seuraavalla kerralla laimentaisin wok-kastiketta niin, että nestettä tulisi hiukan enemmän.

Tässä alkuperäinen ohje kopsattuna Kotilieden sivuilta.

300 g tofua tai
200 g leipäjuustoa tai
150 g cashew-pähkinöitä

Lisäksi:
1 rkl  rypsiöljyä
1 rkl  seesamiöljyä
1-2  valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
3 kevätsipulia
2 porkkanaa
1 punainen paprika
300 g  parsakaalia
300 g  kiinankaalia
1-2 rkl vettä
1 rkl soijakastiketta
1-2 tl sokeria
½ tl vastarouhittua pippurisekoitusta

Puhdista ja suikaloi kasvikset, viipaloi tofu tai leipäjuusto tai paahda kevyesti pähkinät.

Kuullota pilkottua valkosipulia ja inkivääriä öljyssä pannulla, lisää tofu tai juustoviipaleet ja kypsennä kevyesti. Siirrä odottamaan. (itse kyllä teen jatkossa niin, että kuullotan ensin valkosipulin ja inkiväärin, mutta en ota niitä välissä pois, vaan lisään sinne sitten muut aineet. Juustoviipaleet lisään vasta lopussa.)

Pane kasvikset öljyttyyn pannuun kypsymisjärjestyksessä ja sekoittele muutama minuutti.

Lisää vesi sekä mausteet ja peitä kannella minuutiksi.

Lisää tofu tai juusto tai pähkinät ja tarjoa tumman riisin tai nuudelien kanssa.
Kerro tästä reseptistä kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti