lauantai 10. maaliskuuta 2012

Sipuli-vuohenjuusto tarte tatin

Olisiko ollut Iron chef, jossa joku kokeista teki vuohenjuustoisen ja sipulisen tarte tatinin. Koska pidän sipulista, vuohenjuustosta ja tarte tatinista, ajattelin, että tuota pitää kokeilla. Googlailun ja reseptien  yhdistelyn tuloksena syntyi tällainen ohje. Tykkäsin!

Tykkääminen edellyttää kyllä sitä, että pitää vuohenjuuston mausta eikä se saa häiritä, että piirakassa on makeutta, vaikka se onkin alkupala.

4 annosta
4 voitaikinalevyä
4 pientä sipulia
n. 50 g Oivariinia
oliiviöljyä
tummaa sokeria
balsamicosiirappia
vuohenjuustoa (mielellään sitä murenevaa eikä sitä kumista)

Leikkaa sipulit n. 1 cm:n paksuisiksi renkaiksi. Älä irrota kerroksia toisistaan. Laita pannulle oivariinia ja oliiviöljyä. Paista sipuleita pannulla hyvin miedossa lämmössä n. 15 minuuttia eli sen verran, että sipulit ovat pehmenneet. Älä polta renkaita äläkä riko niiden rakennetta.

Kun sipulit ovat pehmeitä, ropsauta päälle sokeria ja lorauta balsamicosiirappia. Nosta lämpötilaa hiukan ja anna hautua n. 5 min.

Voitele annosvuoat (ihan reilulla kädellä) ja ripsauta vielä niidenkin pohjalle tummaa sokeria. Nostele sipulirenkaat nätisti vuokien pohjalle. Kaada liemi päälle. Murenna vuohenjuustoa ja lisää sitä sipulien päälle.

Kauli voitaikinalevyistä sen kokoisia ja muotoisia (vaatii vähän yhdistelyä), että pala on pari senttiä suurempi reunoilta kuin annosvuoka. Painele taikina vuokaan huolellisesti. Ei haittaa, vaikka taikinaa jää vähän  yli reunoilta.

Paista 200 asteessa (20-) 30  minuuttia eli kunnes taikina on rapsakka. Kumoa lautaselle niin, että sipuliosio jää päällimmäiseksi. Päälle voi murentaa vielä vähän vuohenjuustoa. Sopii tarjottavaksi ainakin hivenen lämpimänä.

Note to self: tein nämä niihin pieniin valkoisiin annosvuokiin.

Kerro tästä reseptistä kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti