sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Juustoa tomaatti-jugurttikastikkeessa intialaisittain

Monissa intialaisissa ja nepalilaisissa saa aivan sairaan hyviä ruokia, joissa on maukkaassa kastikkeessa pehmeitä juustopaloja. Tässä on sellainen ruoka.


pähkinäöljyä
1 iso sipuli
puoli chiliä
inkivääriä
1 yksikyntinen valkosipuli
1/2 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
2 tl garam masalaa/ tandorijauhoa
loraus siirappia
1 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattimurskaa
4-6 rkl maustamatonta jugurttia
iso kourallinen tuoretta korianteria
2 dl edamame-papuja
1 pkt grillijuustoa (esim. Pirkka, 250 g)

Kuumenna pari ruokalusikallista pähkinäöljyä pannulla. Lisää siihen pilkottu sipuli (riittää, että on viipaloitu). Poista chileistä siemenet ja pilko ne. Pilko inkivääri ja valkosipuli. Laita ne pannulle ja kuumenna 2-3 min. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää chilijauho, kurkuma, garam masala ja sokeri (ja currytahna) ja paista 1-2min. Seoksesta tulee kuivahko, mutta se ei haittaa.

Lisää tomattipyre ja tomaattimuska ja anna muhia muutama minuutti (jos ei anna muhia tarpeeksi, pyreestä voi jäädä kitkerä maku).

Laita seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

Kuutioi grillijuusto sopiviksi suupaloiksi ja paista öljyssä niin, että pinta muuttuu rapeaksi. Sulata pavut (jos ovat pakastealtaasta) ja paista niitäkin hiukan öljyssä + ripottele päälle suolaa.

Kaada tehosekoittimella ajettu tomaattikastike takaisin pannuun ja kuumenna. Lisää joukkoon maustamatonta jugurttia niin, että kastike vaalenee ja maku muuttuu kermaisemmaksi. Lirauta joukkoon siirappi, paistetut juustopalat ja pavut.

Pilko joukkoon korianteri ja sekoita. Maista suola.

Tarjoile jasmiiniriisin kanssa. Mangolassi sopii komboon myös vallan mainosti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti