maanantai 29. heinäkuuta 2019

Paahdettu harissa-kukkakaali-kikhernesalaatti

Söin hiljattain ravintolassa harissa-tahnalla maustettua kukkakaalia. Maut pelasivat hyvin yhteen, joten kävin metsästämään netistä harissa-kukkakaaliohjeita. Löysin oheisen Julia Toivola -blogin ohjeen. Tosi hyvä salaatti, joka on hyvää vielä seuraavanakin päivänä (jos muka jää).

1 pieni kukkakaali
1 prk (240g) käyttövalmiita kikherneitä
1 - 2 rkl harissatahnaa (löytyy valmiina kaupasta pienessä lasipurkissa)
1 rkl oliiviöljyä
salaattia
rucolaa
fetajuustoa

Kastike
1/2 avocado
2 rkl turkkilaista jugurttia
1 kevätsipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
pieni kourallinen korianteria
suolaa
1 - 2 rkl vettä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Irrota kukkakaalista nuput. Valuta ja huuhtaise kikherneet.

Sekoita uunivuoassa kukkakaalit, kikherneet, oliiviöljy ja harissatahna niin, että maustetta on tasaisesti kukkakaalissa ja kikherneissä. Paahda uunin keskiosassa n. 25 min. Kääntele kerran paiston aikana.

Valmista kastike. Halkaise avocado ja kaavi puolet avocadosta kulhoon. Leikkaa keväsipulista vaalea osa silpuksi ja lisää loppujen ainesten kanssa kulhoon. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Jos on liian paksua, lisää vettä.

Ota vuoka uunista ja anna aineiden jäähtyä hieman. Asettele lautaselle salaattia ja rucolaa, kauho päälle paahdetut kukkakaalit ja kikherneet. Silppua kevätsipulin vihreä osa ja ripottele salaatin päälle. Murenna haluamasi määrä fetajuustoa joukkoon ja viimeistele runsaalla määrällä kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti