sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Hittitason kikhernemuhennos

New York Timesissa noteerattu, Maria Veitolan kokkaama ja Soppa365-sivustolle päätynyt kikhernemuhennos päätyi työkaverini kokeiluun. Ja sitä kautta minunkin lautaselleni. On muuten hyvää!



1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 prk (a 230 g) kikherneitä
1 1/2 tl kurkumaa
1/2 tl - 1 tl chilikastuja
2 prk (a 250 ml) kookoskermaa
4 dl kasvis- tai kanalientä
2 lehtikaalin oksaa
1/2 ruukkua minttua
luonnonjugurttia


Pilko sipulit ja inkivääri. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipulit ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua n. 4 min.

Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää ne pannulle. Mausta seos kurkumalla ja chilillä. Paista herneitä pannulla n. 8 min sekoitellen. Kikherneet paahtuvat, maustuvat ja saavat väriä. Ota 2 dl kikherneitä erilliseen kulhoon tarjoilua varten.

Murskaa osa pannulla olevista kikherneistä puulastalla, jotta kastikkeesta tulee täyteläinen muhennos. Lisää kookoskerma ja liemi. Hauduta muhennosta välillä sekoittaen n. 30 min.

Leikkaa lehtikaalista pois paksut lehtiruodit ja silppua lehdet pienemmiksi paloiksi. Lisää kaali muhennokseen ja anna hautua n. 5 min. Mausta muhennosta ja lisää pippuria ja suolaa tarvittaessa.

Ripottele ennen tarjoilua muhennoksen pinnalle paistetut kikherneet ja silppua pinnalle minttua. Tarjoile muhennos luonnonjugurtin ja basmatiriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti