sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Sekahedelmäsoppa

Joka joulu tulee tehtyä riisipuuroa ja sekahedelmäsoppaa. Koska kyseiset herkut onnistuivat tänä vuonna hyvin, laitanpa nyt reseptit talteen tulevia jouluja varten. Mitä pehmeämmiksi hedelmät jaksaa liottaa ja keittää, sen parempaa tulee. Itse tykkään sekahedelmäsopasta aika makeana, joten siksi lirautan mielelläni joukkoon vähän glögiä. Kuvan kulhosta on syöty soppaa jo vaikka miten paljon, joten tuossa ei ole todellakaan kaikki, mitä tällä ohjeella tulee.

300 g sekahedelmiä
rusinoita
1,5 l vettä
n. 3 rkl perunajauhoa
1 dl sokeria
loraus sitruunamehua
ripaus suolaa
kanelitanko
loraus glögiä (voi laittaa, jos haluaa)

Pilko hedelmät pienemmiksi (turpoavat reilusti), huuhtele ne ja liota. Itse olen liottanut yön yli, jos mahdollista, mut jos ei, lyhyempikin aika riittää. Laita likoamisvesi kiehumaan (n. 1/2 l) ja lisää veteen hedelmät ja kanelitanko. Lisää hetken päästä rusinat. Anna kiehua hetki. Lisää sokeri ja ripaus suolaa (poistaa veden maun). Voit lorauttaa halutessasi joukkoon myös vähän glögiä.

Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää soppaan hitaasti sekoittaen. Katso, ettei sopasta tule liian paksua. Heitä sekaan pieni loraus sitruunamehua.

Tarjoa riisipuuron kanssa, sellaisenaan tai vaniljacremekasalla höystettynä.

Kerro tästä reseptistä kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti