tiistai 23. helmikuuta 2010

Kulebjaka

Fazer Amica -lehdestä napattu resepti ihan hiukan muunneltuna. Riittää parille päivälle ruuaksi 2 hlölle tai n. 6 hengelle illanistujaissyömiseksi. Totesimme, että voisi tulla hyvää myös siten, että korvaisi puolet tavallisesta lohesta savulohella

1 sipuli
voita
4 munaa
2,5 dl puuroriisiä
2 tl suolaa
200 g lohta, 200 g savulohta
1 dl hienonnettua tilliä
500 g voitaikinaa

Hienonna sipuli ja freesaa voissa. Keitä munat, erottele keltuaiset ja valkuaiset ja kuutioi. Keitä riisi suolavedessä kypsäksi ja huuhtele. Sekoita sipuli riisiin. Leikkaa lohi viipaleiksi ja mausta suolalla.
Kauli taikina n. 30 x 40 levyksi. Suosittelen, että leikkaat pienen varataikinan sille varalle, jos piirakan sulkemisessa tulee ongelmia. Jos ei tule, taikinapalan voi käyttää koristeluun.

Levitä puolet riisistä taikinan päälle siten, että joka puolelle jää n. 5 cm levyinen reuna. Laita riisin päälle hienonnettu keltuainen ja puolet tillistä. Lisää päälle lohi. Lohen jälkeen lisää tilli ja hienonnettu valkuainen ja loput riisistä.

Nosta taikinan reunat täytteen päälle ja "liimaa" saumakohdat (tässä vaiheessa voi tarvita apupalaa).
Laita patukka leivinpaperille niin, että sauma jää alas. Voitele munalla. Paista 160-asteisessa uunissa n. tunnin ajan. Anna jäähtyä hiukan. Voi tajota voisulan ja tillin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti