maanantai 18. lokakuuta 2010

Tikka masala

Tämä kerrassaan mainio resepti on Gordon Ramsayn, ks. alkuperäinen ohje. Alkuperäisessä ohjeessa ruokaan tuli 2 tl garam masalaa, mutta sen voi korvata myös tandoorimausteella (tuli kerran kokeiltua, kun ei kaapista löytynyt g-masalaa). Tässä on aito meininki!

pähkinäöljyä
1 iso sipuli
2 vihreää chiliä
inkivääriä
1 yksikyntinen valkosipuli
1/2 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
2 tl garam masalaa/ tandorijauhoa
1 rkl pehmeää ruskeaa sokeria (käytin fariinisokeria)
1 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattimurskaa
300 g kananrintaa
10 kuivattuja curryn-lehtiä (?) käytimme niiden tilalta 1 tl currytahnaa
4-6 rkl maustamatonta jugurttia
tuoretta korianteria

Aineet kannattaa pilkkoa ja mitata valmiiksi. Ruoka tehdään kuumalla pannulla eikä siinä vaiheessa ole enää hyvä ryhtyä nysväämään.

Kuumenna pari ruokalusikallista pähkinäöljyä pannulla. Lisää siihen pilkottu sipuli (riittää, että on viipaloitu). Poista chileistä siemenet ja pilko ne. Pilko inkivääri ja valkosipuli. Laita ne pannulle ja kuumenna 2-3 min. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää chilijauho, kurkuma, garam masala ja sokeri (ja currytahna) ja paista 1-2min. Seoksesta tulee kuivahko, mutta se ei haittaa.

Lisää tomattipyre ja tomaattimuska ja anna muhia muutama minuutti (jos ei anna muhia tarpeeksi, pyreestä voi jäädä kitkerä maku).

Laita seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Laita takaisin pannulle.

Ruskista viipaloidut kanapalat ja lisää ne kastikkeeseen. Anna muhia n. 10 min, kunnes kanat ovat sisältäkin kypsiä.

Lisää lopuksi jugurtti ja ripottele päälle korianteri. Tarjoa riisin ja kanssa. Kaveriksi sopivat myös naan-leipä ja raita.

6 kommenttia:

  1. Tosi hyvä ohje (tämäkin!) Aion kokeilla kyllä loppuvuodesta paljonkin tämän blogin ruokia - hyviä mutta ei liian vaikeita :)

    Noita curryn lehtiä saa muuten ainakin Punnitse&Säästästä (Tampereelta). Kuivattuna tietysti, mutta makua antaisi toki paremmin tuoreet vrt. kuivattu korianteri vs. tuore korianteri.

    VastaaPoista
  2. Hauska kuulla, että olet löytänyt blogistamme kivoja ruokia. Ja kiitti currynlehtivihjeestä - pitää pitää silmät auki, kun tuolla kaupoissa liikkuu.

    Sait muuten kunnian olla eka, joka kommentoi tätä blogia :) Julkistimme blogin vasta jokunen viikko sitten, vaikka reseptejä olemme keränneet jo pidempään.

    VastaaPoista
  3. Semmoset huomiot että alkuperäisessä reseptissä valkosipulin määrä on 3 kynttä ja kanan määrä 600g (4kpl a150g). Tuntui niin vähäiseltä tuo kanan määrä suhteessa kastikkeeseen. Itse en muuten löytäny p&s:stä curryn lehtiä, mutta Stockalla oli kaikki intialaisiin tarvittavat mausteet curryn lehdet yms..

    VastaaPoista
  4. Heippa Anonyymi ja sori, että vastaus tulee näin myöhään - on jäänyt kommentti huomaamatta :/

    Olet oikeassa, että nuo aineiden määrät eivät ole meillä samat kuin alkuperäisessä ohjeessa (ei tässä eikä kaikissa muissakaan ohjeissa).
    Pyrin kirjaamaan ohjeet ylös sellaisina kuin me olemme ruuan itse tehneet, mutta jos suinkin mahdollista, liitän oheen myös linkin alkuperäiseen reseptiin.

    Itse en ole mikään kauhean kova syömään kanaa (tai muutakaan lihaa), joten mielelläni vähennän lihan määrää monissa ruuissa. Valkosipulin ystäviä sen sijaan olemme molemmat, joten aika usein tulee käytettyä noita yksikyntisiä valkosipuleita niin, että laitamme kokonaisen.

    VastaaPoista
  5. Tuon inkiväärin määrän voisi paremmin määritellä.
    En myöskään ymmärrä mitä "1 yksikyntinen valkosipuli" tarkoittaa. Valkosipulihan koostuu kynsistä ja mitään yksikyntisiä valkosipuleita ei ole. Tarkoitetaanko sillä reseptissä yhtä valkosipulin kynttä?

    VastaaPoista
  6. Yksikyntisiä valkosipuleita on olemassa.
    http://www.pirkka.fi/tuotteet/62524-pirkka-yksikyntinen-valkosipuli-100-g-ulkomainen

    Varmaan tuo inkivääri on oman maun mukaan, minä laitoin ruokalusikallisen raastettua, mutta käytin sitä myös marinadissa, jonka otin toisesta ohjeesta.

    Tehtiin juuri tämän reseptin ja toisen reseptin yhdistelmällä - mahtavaa tuli. Vielä raitakastiketta ja naan-leipää rinnalle niin ei paremmasta väliä! :)

    VastaaPoista