sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Dominojuustokakku

Tämä on herkullinen juustokakku, jonka jujuina ovat kondensoitu maito ja Domino-keksit. Kakku on aika makea ja tuhtia tavaraa - joitakin se voi haitata, meitä ei. Kokonaisuutta voi keventää laittamalla päälle tuoreita marjoja. Näin teki ystävättäreni, jolta reseptin alun perin sain.



Pohja:
vajaat 2 pötköä dominokeksejä (n. 5 dl)

n. 4 rkl sulatettua voita

Täyte:

3 pkt tuorejuustoa (yht. n. 600 g)
397 g kondensoitua maitoa (sokeroitua)
0,25 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 rkl limemehua
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
10 dominokeksiä (2/3 pötköä)

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai käytä silikonista irtopohjavuokaa.

Murskaa dominokeksit, mielellään monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Nosta uunin lämpötila pohjan paistamisen jälkeen 175 asteeseen ja laita halutessasi uunin pohjalle, ritilän alle, pelti johon mahdollisesti vuoasta tippuva ylimääräinen neste valuu.

Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto kermaiseksi vaahdoksi (creamy) ja lisää joukkoon kondensoitu maito nopeasti sekoittaen. Lisää sokerin joukkoon vehnäjauhot ja lisää ne tuorejuuston sekaan nopeasti vatkaten.

Lisää munat yksi kerrallaan ja laita viimeisen munan mukana vaniljauute ja limemehu. Älä taaskaan sekoita liikaa.
 Murenna dominot isohkoiksi palasiksi ja sekoita varovasti täytteen joukkoon.

Kaada taikina varovasti pohjan päälle (ettei mene sekaisin pohjan kanssa) ja laita uuniin paistumaan 45 - 50 minuutin ajaksi.  Keskiosa saa jäädä hieman "hyllyväksi". Kakku voi myös nousta erikoisen näköisesti, mutta tasoittuu kyllä perinteisen juustokakun tapaan reunoiltaan vähän korkeammaksi.

Laita jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna kylmentyä mieluiten useita tunteja, sillä kakku on parhaimmillaan täysin kylmänä. Kakkupalan päälle voi tarjoillessa laittaa esim. vadelmahilloa tai siirappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti