keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Kuhakeitto

Tämä herkullinen kuhakeitto tehtiin itse pyydetystä kalasta. Ehkä parasta kuhakeittoa ever.

3 x 800 g kuhaa
suolaa
valkopippuria
3 porkkanaa
8 - 10 perunaa
1 sipuli
2 laakerinlehteä
pala lanttua
4 dl kevytmaitoa
1 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa (maustamaton)
1/3 nippu tuoretta tilliä
2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
biitti voita
4 dl valkoviiniä

Perkaa kuhat ja vedä ne nahattomiksi fileiksi. Poista ruodot.

Ota teflonkattila ja sulata siinä pala voita. Heitä peratessa poistetut ruodot, evät, nahka + pää ilman kiduksia kattilaan (älä laita sisäelimiä mukaan). Laita levy kovalle ja paistele roippeita voissa. Lisää joukkoon valkoviini ja sen verran vettä, että kaikki kalan osat jäävät veden pinnan alle. Laita sekaan laakerinlehdet. Keitä lientä 1 - 1,5 tuntia. Siivilöi liemi talteen.

Kuori vihannekset, pilko ne ja lisää liemen sekaan. Keitä, kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä. Tässä vaiheessa laita sekaan Koskenlaskija ja sekoittele se liemen sekaan. Lisää maito ja kiehuttele hetki.

Ota 2 rkl vehnäjauhoa ja sekoita ne pieneen tilkkaan kylmää vettä. Liruta liemi keiton sekaan. Lisää keittoon suolaa ja hiukan valkopippuria (ei liikaa). 

Leikkaa kuhafileet puolikkaan peukalon kokoisiksi palasiksi ja lisää keittoon. Pilko tilli hakkelukseksi ja lisää keittoon. Laita levy pois päältä. Anna kannen olla päällä.

Kun kuhafileet ovat kauttaaltaan valkoisia, keitto on valmista. Jos annat kuhan olla liian pitkään kuumassa liemessä, se hajoaa.


Kerro tästä reseptistä kavereille Facebookissa

2 kommenttia: