torstai 30. joulukuuta 2010

Lohipasta

Innostuimme tekemään lohipastaa, kun mies raijasi kotiin kalareissultaan tuoretta kalaa. Pasta tehtiin kaapista löytyneistä aineksista ex tempore -hengessä, mutta lopputuloksesta tuli sen verran herkullinen, että halusimme laittaa reseptin jakoon.

Tuo kuvassa pastan vieressä näkyvä eriskummallinen vehje on edelliseltä päivältä yli jäänyttä tonnikalaa, jonka paistoimme ruuan kylkeen (kevyt paistaminen, loppuvaiheessa maustaminen hunaja-teriyaki-kastikkeella). Se ei siis varsinaisesti kuulu tähän ohjeeseen, mutta on sen verran veikeän näköinen, että ikuistimme senkin.

300 g kirjolohta
nippu rucolaa
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
Creme Bonjour, sipulinmakuinen
1/2 sipulia
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
soijakastiketta
pappardelle-pastaa
1/2 yksikyntinen valkosipuli

Poista kalasta nahka ja ruodot. Suikaloi kala. Kaupasta saa myös valmiita suikaleita, jotka käyvät tähän, mutta kannattaa suosia kokonaisia fileitä, koska ne ovat yleensä parempaa ja tuoreempaa kalaa ja ne säilyvät valmiita suikaleita paremmin.

Keitä pasta ohjeen mukaan (al dente). Huuhdo pasta ja laita sekaan vähän öljyä, ettei pasta jämähdä möykyksi.

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sitä öljyssä. Laita hellaa pienemmälle ja lisää sekaan Creme Bonjour. Tarkoitus ei ole keittää seosta, mutta kuumaa sen pitää silti olla. Mausta suolalla, pippureilla ja soijakastikkeella (n. 1 rkl).

Laita sekaan keitetty pasta ja kirjolohisuikaleet. Sekoita, laita kansi päälle ja anna olla ykköslämpötilalla minuutin ajan. Lisää sekaan tomaatit ja rucola. Laita kansi päälle vielä muutamaksi minuutiksi. Kun kala on läpikotaisin vaaleaa, ruoka on valmista. Älä anna kalan kuivua.

Kerro tästä reseptistä kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti