torstai 28. huhtikuuta 2011

Arvio: Mesa, Berliini

Parin päivän turneellamme Berliinissä halusimme maistaa jotain saksalaista ruokaa, ja valitsimme paikaksi Mesa-nimisen ravintolan, joka sijaitsi Potsdamer Platzin metroaseman lähellä. Paikan konsepti on aika hauska eli siellä tarjoillaan saksalaisia ruokia tapastyyppisesti eli pääsee maistelemaan useampia ruokia. Annokset ovat tosin perustapasta hiukan isompia eli niitä ei lopulta jaksa syödä ihan hirveän monta.

Tilasimme jaettaviksi paneroitua vuohenjuustoa (joo, ei ehkä mikään saksalaisten harvinaisuus, mutta aina on saatava vuohenjuustoa, jos sitä on tarjolla), lihapataa, simpukoita tomaattikastikkeessa, curry-makkaraa ja lihapullia. Vuohenjuusto oli hyvää, kuten aina, mutta se ei ollut sitä jämäkkää laatua, jota pidän parempana kuin tuota ihan pehmeää. Lihapata oli... no lihapataa ja simpukatkin ihan sellaisia kuin niiden kuuluu. Currymakkara, tuo saksalainen herkku, oli sellaista, että muutama pala oli hauska syödä, mutta toinen samanlainen annos ei olisi enää maistunut. Lihapullat olivat ihan jees nekin.

Jälkkäriksi tilasimme valkosuklaa-mustikkaherkkua ja suklaamoussea. Tuo ensiksi mainittu oli aivan tosi hyvää. Se sopi mainiosti tällaisen perinteisen menun jälkiruuaksi. Suklaamousse oli hyvää sekin, mutta se oli jokseenkin kastikemaista, mikä pani miettimään, oliko sen hyytyminen jotenkin jäänyt vaiheeseen. Ruuat maksoivat noin 5 - 7 euroa kappale. Itsellä maha täyttyi näin raskaasta ruuasta suht nopeasti, joten minulle olisi riittänyt vähempikin ruoka. Mies kuitenkin söi hyvällä ruokahalulla lautaset tyhjiksi.

Palvelu: Nopeaa ja ystävällistä.

Miljöö: Odotin jotain joko saksalaisempaa tai menopaikkamaisempaa, mutta paikka olikin aika hillitty. Tuli mieleen rauhallinen ja nykyajan mukaisesti sisustettu hotellin ravintola.

Hinta-laatu: Ihan hyvä. Tosin syötiin niin paljon + tilattiin alkudrinkeiksi 7 euron Camparit, että laskun loppusumma oli isompi kuin odotin.

Yleisarvio: Tykkäsin konseptista. En olisi halunnut mitään noista ruuista isoa annosta, mutta juuri maistelemiseen ne kävivät hyvin. Paikan leivät tarjoiltiin hauskoista pussukoista ja jälkiruuat hienosta puukupista.

http://www.mesa-restaurant.de/

Kerro tästä arviosta kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti