keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Teriyakilohi grillissä

Yksi vakkarigrillattavistamme on lohi. Teriyakikastikkella siihen saa helposti mahtavan maun. Makeahkon teriyakilohen rinnalle sopii mainiosti raikas tsatsiki.

Jos satuit tälle sivulle ei-grillausaikaan, et omista grilliä tai et pidä grillaamisesta, ei hätää: teriyakilohta voi valmistaa mainiosti myös pannulla. Katso vaikka.


lohifile 1 kg
1/2 pulloa teriyakikastiketta (jäykkää, ei lirua)
suolaa


Nypi fileestä ruodot. Nahka saa jäädä paikoilleen.

Kaada vuokaan tasaisesti teriyakikastiketta (noin 1/4 pulloa) ja laita file päälle lihapuoli kastiketta vasten. Anna marinoitua jääkaapissa 1 - 2 h. Ota kala lämpimään noin puolta tuntia ennen grillaamista.

Laita grilli päälle. Voi olla kuumakin. Voitele ritilä öljyllä, jottei kalan nahka pala siihen niin  helposti kiinni.

Laita file grilliin lihapuoli alaspäin. Ruskista kalalle nopeasti kiva pinta (kastike kärtsää vähän päälle). Tässä vaiheessa huomaat, jos olet valinnut kastikkeeksi lirumallisen version - se valuu pois fileestä.


Käännä kala nahkapuoli alaspäin ja laske grillin lämpötilaa. Lisää päälle toinen satsi teriyakia + ripottele pinnalle suolaa. Laita luukku kiinni ja anna lihan kypsyä. Kypsymisaika vaihtelee fileen paksuuden mukaan. Noin 2 - 3 cm file paistuu noin puoli tuntia.

Paina lihaa paksuimmasta kohdasta veitsellä ja tsekkaa kypsyys. Kun näyttää kypsältä, ota pois grillistä ja nosta pöytään. Rinnalle kasa tsatsikia ja sitten vaan syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti