lauantai 1. tammikuuta 2011

Arvio: Ravintola Kuu

Yksi pitkäaikaisista suosikeistamme on Töölössä sijaitseva Ravintola Kuu. Olemme syöneet sekä omavalintaisia ruokia a la carte -listalta että kokeilleet ravintolan koostamia menuja. Suosikiksemme on noussut Kuun menu. Tuorein reissumme Kuuhun oli 19.12.2010, jolloin söimme Kuun menut. Ohessa arvio joulukuisesta visiitistä.

Alkupalana oli savulohikeittoa, jonka pääelementissä eli savustetussa lohessa maistui ihanasti savu. Keitto oli mukavan kermainen.

Pääruoka eli poron ulkofile ja portviinikastike oli täydellinen napakymppi. File oli suussasulavaa, ja fileen seurana tarjoillut bataattipyre ja ohralisäke olivat todella hyviä. Täydet pisteet.

Tämän menun heikko kohta oli väliruokana tarjoiltava juusto. Juusto itsessään oli ihan hyvää, mutta sitä oli leikattu rujo pala, ja se tarjoiltiin ilman minkäänlaista lisuketta. Ravintolan kannattaisi vaikka pistää juusto puoliksi ja lykätä kylkeen lusikallinen hilloa, niin kokonaisuus paranisi huomattavasti.

Jälkiruuaksi saimme karamellisoitua omenaa ja vaniljajäätelöä. Oli hyvää, mutta itse en voinut välttyä maistamattta palanutta sivumakua silloin tällöin.

Palvelu: Kuun palvelu on yleensä todella miellyttävää. Tällä kertaa työvuorossa ei ollut kumpaakaan niistä tarjoilijoista, jotka ovat paikalla usein, mutta palvelu oli silti ihan mallikasta.

Miljöö: Tykätään sisustuksesta. Paikka on aika ahdas paikoitellen, esim. vessaan mentäessä jouduin tunkemaan itse naulakossa olevia takkeja sivuun, että sain oven kiinni. Juuri vessasta näkee, ettei paikka ole hienosteluravintola, vaan käytössä on paperiset käsipyyhkeet, joita saattaa olla vähän lattiallakin + toisen vessan ovea en saanut kiinni rynkyttämättä.

Hinta-laatu: Menusta tulee aina hyvä mieli eli on hintansa arvoinen.

Yleisarvio:
Säilyy yhtenä suosikeistamme. Konstailematon.


Kerro tästä arviosta kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti