sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Jamie Oliverin kefta-pita

Kaipasimme vaihtelua ruokalistaamme, joten päädyimme jälleen Jamie Does -kirjan pariin. Sieltä silmäämme pisti Kefta (lovely meatballs)-niminen ruoka ja päätimme kokeilla sitä. Lopputulos oli ekalla kerralla melko hyvä, mutta kun olemme tehneet tätä useamman kerran, tästä on tullut yksi lemppariruuistamme.

Mausteiden käyttöä ei pidä arastella lihapullien valmistamisessa ja suolaakin voisi ripauttaa hiukan enemmän kuin nyt laitoimme. Vinkiksi voisin sanoa, että lihapullista kannattaa tehdä pieniä. Jotenkin on kivempi haukata pitaleipää, jonka sisällä on pieniä palleroita vs. pari isoa.

Kefta:
500 g jauhelihaa
1 pieni silputtu punasipuli
1 tl kuminansiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl jauhettua paprikaa
muutaman sentin pala tuoretta inkivääriä raastettuna
pieni puska tuoretta korianteria hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Laita ainekset isoon kulhoon ja mausta reippaasti suolalla ja pippurilla. Sekoita käsin. Tee taikinasta pieniä lihapullia ja laita ne lautasella jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Itse totesin, etten tykkää mausteen "palasista" ruuassani, joten laitoin korianterin ja paprikan jauheena, ja kuminan jauhoin morttelissa niin pieneksi kuin sain ja sitten siivilöin maustejauheen taikinaan.

Paista lihapullat pannussa oliiviöljyssä. Itse ruskistin lihapullat nopsaan ja laitoin ne sen jälkeen uuniin toviksi.

Lisukkeet:
1 suikaloitu punasipuli
2 kourallista kirsikkatomaatteja
1/2 sitruunan mehu
oliiviöljyä
4 pitaleipää
kreikkalaista jugurttia
harissa-kastiketta
salaatinlehtiä
rucolaa

Laita suikaloitu punasipuli ja puolitetut kirsikkatomaatit kulhoon. Laita päälle sitruunamehu ja reippaasti oliiviöljyä. Sekoita ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Lämmitä pitaleivät uunissa ohjeen mukaan.

Sekoita kreikkalainen jugurtti ja harissa-kastike keskenään. Tee pieni salaatti salaatinlehdistä ja rucolasta. Mausta salaatti öljyllä, etikalla jne.

Halkaise leivät, laita väliin kastiketta, salaattia ja lihapullia. Syö.


Kerro tästä reseptistä kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti