perjantai 4. helmikuuta 2011

Suklaasoufflé ja marjasorbetti

Ihan jännä jälkkäri, joka on hyvä syödä varsin pian uunista ottamisen jälkeen. Meillä ei ollut sopivia souffleastioita, joten käytimme tarkoitukseen vanhoja kahvikuppeja. Suosittelen jatkossa pienempiä kippoja - tätä ei meinaan ihan hirveää määrää vedä edes tällainen herkkupeppu. Ohje on alun perin Food clubista. Tässä ohjeessa on hiukan pienemmät ainemäärät kuin alkuperäisessä. Meidän mitoilla tuli tavaraa melkein kolmeen kuppiin, mutta jos käyttää pienempiä astioita, riittänee neljäänkin.

Suklaasoufflé:
100 g tummaa suklaata
5 valkuaista
3 rkl sokeria
hasselpähkinärouhetta
voita

Voitele astiat voilla (mahdollisimman vähän voita) ja vuoraa sisus hasselpähkinärouheella. Sen on tarkoitus estää reunoihin tarttuminen.

Sulata suklaa vesihauteessa.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Nostele suklaan joukkoon valkuaisvaahtoa kolmessa erässä. Sekoita varovasti. Laita massa vuoksiin. Paista 175 asteessa 10 - 15 minuuttia.

Marjasorbetti:
200 g pakastemarjoja (vadelma, mansikka, herukka...)
1 dl sokeria
1 dl vettä

Kiehauta vesi ja sokeri. Laita jäiset marjat tehosekoittimeen. Liruta kuumaa sokerilientä jäisten vadelmien joukkoon. Aja tasaiseksi. Lisää lientä niin, että massa muuttuu tasaiseksi. Laita kulhoon ja pakasta n. 15 minuuttia. Tarjoa soufflén kanssa.

Kerro tästä reseptistä kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti