perjantai 4. helmikuuta 2011

Salviamaustettua kalkkunaa ja muhennettua pinaattia

Kaivelimme pitkästä aikaa esiin Food clubin reseptit, ja koska mieli teki jotain suhteellisen terveellistä, päädyimme kokeilemaan kalkkunaa. Me menimme pöljinä ostamaan kalkkunafileitä eivätkä ne tietenkään pysyneet leikkausvaiheessa siistissä paketissa eli kannattaa ostaa kunnon kalkkunapökäle. Koska ruskistin kalkkunafileet molemmilta puolilta, kokonaisuus myös kypsyi varsin nopeasti, ja lopputulos jäi aavistuksen liian kuivaksi. Pinaattimuhennos oli hyvää, ja sitä voisi tehdä lisukkeeksi myös muiden ruokien oheen.

Ruokaan olisi kuulunut mangokuutioita, mutta ostamamme mango ei ollutkaan tarpeeksi kypsää.

Salviamaustettu kalkkuna:
600 g kalkkunan rintafilettä
tuoretta salviaa
suolaa
valkopipuria
1 kypsä mango
oliiviöljyä

Ruskista kalkkunan pinta pannulla. Mausta file suolalla ja pippurilla. Levitä pöydälle kelmua. Laita siihen päälle salvianlehtiä ja lirauta niiden päälle oliiviöljyä. Laita ruskistettu file kelmun päälle ja laita fileen pinnalle lisää salvianlehtiä. Rullaa kelmu tiiviisti kalkkunan ympärille (älä säästele kelmussa). Kiristä kelmunyytti päistä tiukalle ja sulje paketti vielä pienellä pätkällä kelmua.

Lämmitä iso kattilallinen vettä n. 80-asteiseksi. Laita kalkkunarulla hautumaan sinne n. 10 - 15 minuutiksi (älä pidä liian kauan). Jotta nyytti ei nouse pintaan, vaan on kokonaan veden alla, laita sen päälle paino - kattila tmv.

Leikkaa mango pieniksi kuutioiksi. Käytä kuutioita kuumalla pannulla oliiviöljyssä.

Pinaattimuhennos:
300 g pinaattia (me laitoimme 100 g ja oli liian vähän)
2 shalottisipulia
1/2 yksikyntistä valkosipulia
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
4 rkl voita
suolaa
pippuria
muskottipähkinää

Hienonna sipulit ja kuullota niitä voissa ihan reippaasti. Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä, josta nosta se suoraan kylmään veteen. Purista pinaatista pois kaikki ylimääräinen vesi ja leikkaa se pienemmiksi palasiksi (lehtiruodit poikki, jottei tule pitkiä luiruja suuhun). Lisää pilkottu pinaatti pannulle ja sekoita. Laita joukkoon vehnäjauho. Lisää kerma ja sekoita. Anna hautua. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

Kerro tästä reseptistä kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti