perjantai 11. helmikuuta 2011

Bostonpulla

Tämän pullaherkun ohjeen nappasin Miia Seppälän ihanasta kirjasta Kaarnasydän ja sammalkranssi. Oli hyvää. Pullataikina ei ollut kovin makeaa, mutta täyte oli, joten täydensivät hyvin toisiaan. Sokeria ei kannata laittaa ainakaan enemmän kuin ohjeessa oli. Eikä karkkimurskaakaan kannata laittaa koko pussillista.

Pullataikina:
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6 - 7 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita

Minttu-marenkitäyte:
1 valkuainen
1 dl sokeria
1 ps minttukarkkirouhetta (esim. Marianne Crush)

Voiteluun kananmunaa.

Tee ensin pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maidon joukkoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma ja sekoita 2/3 jauhoista taikinaan vähitellen, lisää pehmeä voi ja loput jauhoista. Vaivaa hyvin. Anna kohota hyvin peitettynä lämpimässä paikassa.

Valmista marenki. Vatkaa valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Voitele vuoka. (käytin pientä irtopohjavuokaa, mutta taikina olisi riittänyt standardikokoisellekin)

Vaivaa pullataikinasta ilmakuplat pois ja kauli n. 15 cm korkea suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille marenki ja ripottele karkkirouhe päälle (ei mennyt koko pussillista).

Rullaa levy ja leikkaa n. 5 cm paksuja viipaleita. Asettele viipaleet vuokaan vierekkäin, jätä kohoamisvaraa. Itse jätin puolisen senttiä palojen väliin. Laitoin keskelle hiukan korkeammat palat kuin reunoille. Anna kohota. Voitele munalla. Paista 200 asteessa 20 - 30 min.

Kun pulla on jäähtynyt, laita päälle tomu- tai raesokeria.

Huom! panosta voitelemiseen, jotta lopputuloksesta tulee nätti.

Kerro tästä reseptistä kavereille Facebookissa

2 kommenttia:

  1. Hei! Itse reseptiin liittymättä piti vain tulla kommentoimaan, että teillä on kyllä kiva blogi ja ihanan simppelit ohjeet :) Löysin tänään tänne ensimmäistä kertaa, mutta palaan varmasti uudelleenkin!

    VastaaPoista
  2. Hei Mary! Hauska kuulla, että blogi ja ohjeet tuntuvat mukavilta. Kannattaa liittyä meidän FB-ryhmään, niin saat seinällesi aina tiedon uusista postauksistamme.

    VastaaPoista