maanantai 9. marraskuuta 2009

Arvio: Fabian/Kellarikrouvi

Isänpäiväbrunssi

Kävimme mieheni ja lapseni kanssa Fabianissa isänpäiväbrunssilla. Brunssi sisälsi alkupalapöydän, kaksi vaihtoehtoista pääruokaa pöytiin tarjoiltuna ja jälkiruokapöydän. Alkuruokapöytä oli varsin hyvä, vaikka muutamiin alkuuruuista olisin toivonut hiukan enemmän mausteita (perunasalaatti, artisokkasalaatti). Paikoitellen jotkut alkuruoka-astiat pääsivät tyhjenemään, mutta pääosin tarjoiltavaa kuitenkin riitti eli ei ollut fiilistä, että tyhjiä kuppeja sai raapia. Erityisen hyviä alkuruokia olivat pestolla maustetut mozzarellapallot ja mausteliemessä keitetty häränrinta.

Pääruuaksi otin lohta ja mieheni härkää. Lohi oli kaikin puolin bueno. Härkäkin oli kuulemma hyvää, vaikka mies oli olettanut saavansa pihvin nyt saamiensa paistiviipaleiden sijaan. Jälkiruokapöydässä ei ollut listalla mainittua tiramisua, vaan sen sijasta oli suklaa-konjakkikakkua. Kakku oli hivenen vetistä, mutta muuten jälkiruuat olivat hyviä nekin.

Tässä vielä menu

Ranskalaista perunasalaattia
Pestolla mehustettua mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja
Hunajapaahdettuja punajuuria ja rakuunadressinkiä
Latva-artisokka-pecorinosalaattia
Kauden vihreitä ja sitrusvinegrettiä
Kylmäsavustettua lohta ja mätikreemiä
Savusiikaa ja sahrami-sipulipikkelsiä
Chilillä ja tomaatilla mehustettuja katkarapuja
Mausteliemessä keitettyä häränrintaa ja tryffelikreemiä
Appelsiini-soijalla marinoitua ankanrintaa

PÄÄRUOAT PÖYTIIN TARJOILTUNA

Tillivoissa paistettua lohta, puikulaperunapyreetä ja vermuttikastiketta
tai
Timjamin ja valkosipulin kanssa paahdettua härän marmorifilettä, oliivi-perunaterriiniä ja portviinikastiketta


JÄLKIRUOKABUFFET

Valkosuklaa panna cotta ja omena-kanelikompottia
Tuore hedelmäsalaattia ja Galliano-kermaa
Tiramisu


Palvelu: keskitasoa

Miljöö: Alakerran ravintola Kellarikrouvi näytti ihanan hämyisältä ja sinne tekisi mieli mennä joskus miehen kanssa kahdestaan illalliselle. Nyt jäimme vauvan takia Fabianiin, joka on siis maan tasalla. Fabian oli sisustukseltaan mukava sekin - paikka, johon olisi kiva poiketa tyttökaverin kanssa lasilliselle ja haukkapalalle työviikon jälkeen.

Hinta-laatu: Menu maksoi 45 euroa/ henki, mikä on aika paljon. Kyseessä oli kuitenkin isänpäivä, mikä tuntuu nostavan hintoja kaikkialla.

Yleisarvio: Yleisfiilis on, että kokemus oli onnistunut. Mitään hillittömiä elämyksiä reissu ei tuonut, mutta eipä jäänyt myöskään mitään valittamisen aiheita (paitsi, että jälkiruokana ei ollut luvattua tiramisua).

Kerro tästä arviosta kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti