keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Valkosipuli-basilikapitsa

Tämä resepti on Kinuskikissan sivuilta, ks. alkuperäinen ohje. Pitsa oli maultaan aika mieto, mutta silti varsin koukuttava. Tein pitsaa aika pian uudelleen, ja silloin laitoin valkosipulia runsaammin kuin ensimmäisellä kerralla (laitoin kokonaisen yksikyntisen sipulin). Lisäksi laitoin mozzarellan päälle mustaleimarouhetta, ja osaan pitsasta serranokinkkua. Mielestäni ekstratäytteet toivat pitsaan mukavaa lisämakua. Sen enempiä täytteitä tuohon ei kannata laittaa, muuten menee koko pitsan idea.

Oheinen ohje on Kinuskikissan sivulta, mutta olen tehnyt siihen omia muokkauksiani.

Pohja:
1/3 ps kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 dl vettä
2½-3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Valkosipuli-basilikaöljy:
vajaa ½ dl oliiviöljyä
1 valkosipuli (yksikyntinen)
½ ruukkua basilikaa

Pinnalle ennen uunia:
2 dl mozzarellajuustoraastetta
(mustaleimarouhetta)
(lisäksi osaan pitsasta serrano-viipaleita)

Pinnalle uunin jälkeen:
basilikanlehtiä
rucolanlehtiä
pinjansiemeniä
oliiviöljyä

Sulata sokeri 42-asteiseen veteen. Yhdistä hiukan jauhoja, hiiva ja suola toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos + loput jauhot hiivanesteeseen pienissä erissä ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Anna kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä (tai suoraan leivinpaperin päällä) ohueksi levyksi ja siirrä pellille. Soseuta öljy, valkosipulinkynsi ja basilikanlehdet sauva- tai tehosekoittimella. Sivele öljy pohjan päälle. Ripottele pinnalle mozzarellajuustoraaste. Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Silppua basilikan- ja rucolanlehdet ja laita kulhoon pinjansiementen kanssa. Lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä. Nostele valmiin pizzan päälle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti