keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Arvio: Ravintola Savoy

Kävimme mieheni kanssa maineikkaassa Savoy-ravintolassa nauttimassa 10/09 klassikkomenun, joka sisälsi poron kieltä waldorfin salaatin kera, kuhaa a la walewska, wellingtonin pihvin, juustoa ja päärynäjälkiruokaa. (Koska kirjoitan tätä yli kuukauden visiitin jälkeen, voi olla, että unohdin mainita jonkin menun ruuan, eivätkä ruokalajien nimet ole täydelliset.) Valitsimme menun siitä syystä, että suosikkisarjassani Kauhukeittiössä valmistetaan usein beef wellingtonia, ja varsin usein pihvi ei läpäise kokki Ramsayn laatuvaatimuksia. Halusin nähdä, miten huippupaikka valmistaa kyseisen ruokalajin.

Poron kieli oli onnistunutta, vaikkakin pakko myöntää, että itselläni pyrki ajatus kielen syömisestä mieleen turhan usealla haarukallisella. Tämä ei kuitenkaan ollut ravintolan moka vaan omaa ennakkoluuloisuuttani. Kielen kanssa tarjoiltu waldorfin salaatti oli hyvää.

Kuha-annoksessa oli perunamuusireunuksen sisällä kuhaa ja hummeria. Kuhaan oli jäänyt jonkin verran suomuja ja ruokaan olisi saanut laittaa hiukan enemmän suolaa. Muuten annos oli hyvä.

Pääruuan kohdalla jouduimme pettymään. Tarjoilija välitti keittiöltä terveiset, että "wellingtonin pihvi on syömäkelvotonta". Niinpä jouduimme valitsemaan listalta jonkin muun liharuuan tilalle. Wellinton-tarjoilu oli siltä päivältä lopetettu, vaikka olisimme olleet valmiita odottamaan uuden pihvin valmistamista. Mieheni valitsi sorsaa/ankkaa? ja minä possua. Annoksissa ei ollut valittamista, mutta hiukan jäi kaivelemaan epämääräinen ilmoitus yhden ruokalajin peruuntumisesta. Saimme hyvitykseksi ruuan peruuntumisesta lasilliset viiniä.

Jälkiruuaksi olimme pyytäneet menussa olleiden päärynöiden tilalta suklaajälkiruokaa ja se meille luvattiinkin tilausvaiheessa. Jälkiruokavaiheessa meille kuitenkin tuotiin menuun alun perin kuuluneita päärynöitä. Kun tiedustelimme asiasta, meille kerrottiin, että tilauksen vastaanottaja oli unohtanut infota keittiötä asiasta. Jälkiruokamme vaihdettiin pyytämäämme suklaalajitelmaan, joka vastasi tasoltaan odotuksiamme, vaikka olikin melkoisen pieni.

Palvelu: Palvelu Savoyssa oli erittäin ystävällistä. Valitettavasti kohdallemme sattui muutamia mokauksia, esim. leivän kanssa tarjoiltu voi oli kivikovaa.

Miljöö: Alvaraaltomaisuus näkyi ravintolan ilmeessä hyvin. Mannerheimin kuvan alla oli omalla tavallaan aika reteätä istua. Omaan makuuni tyyli oli liian pelkistettyä.

Hinta-laatu: Menun hinta 119 euroa oli mielestäni liikaa. Jos kaikki olisi toiminut niin kuin pitäisi, arvio voisi olla toisenlainen.

Yleisarvio: Harmittavat mokaukset heikensivät kokemustamme. Kannattava kokemus, mutta ei tullut fiilistä, että tänne pitää päästä uudelleen.

Kerro tästä arviosta kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti