lauantai 1. tammikuuta 2011

Jamie Oliverin paella

Jamie Oliverin kirjasta "Jamie does" löytyi tällainen paellaohje. Ruoka oli hyvin maittavaa, kaukana mauttomasta, mutta ehkä juuri tuon voimakkaan maun vuoksi en itse innostunut syömään tätä kovin monella peräkkäisellä aterialla. Tällä ohjeella tuli tosi iso pannullinen ruokaa, ja jopa santsikierroslaiset joutuivat jättämään osan seuraavalle päivälle.

Ohjeessa sanotaan, että aineet pitää jättää isoiksi paloiksi, mutta ainakin itse olisin ekan lautasellisen jälkeen toivonut, että esim. makkarat olisivat olleet hiukan pienempinä paloina.

Alla oleva ohje on se, minkä mukaan me teimme ruuan. Emme siis esim. lähteneet etsimään porsaan vatsaa, vaan käytimme ihan vaan suikaleita. Jos nyt tekisin tämän uudelleen, leikkaisin tosiaan makkarat pienemmiksi ja laittaisin ehkä sekaan kanasuikaleita ja voisin kokeilla noita isoja simpukoita. Säilykepaprikan laatuun kannattaa panostaa.

oliiviöljyä
250g chorizo-makkaraa
300 g possusuikaleita
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
1,5 yksikyntistä valkosipulia
1 sipuli
pieni puska isolehtistä persiljaa
merisuolaa
mustapippuria
kunnon ripaus sahramia
400 g simpukoita (tosin me laitettiin simpukoiden tilalta pussillinen sekalaisia mereneläviä)
300 g riisiä (laitettiin ihan perusriisiä, kun ei tiedetty, millaista pitäisi käyttää)
200 g punaista kuorittua paprikaa säilykepurkista
400 g tomaattimurskaa
1 litra kana- tai kasvislientä
12 jättikatkarapuja
150 g mustekalaa (meidän mereneläväpussissa oli mustekalaakin, tosin ei noin paljon)
150 g vihreitä papuja
1 sitruuna

Kuumenna iso pannu keskilämmölle (me käytimme isoa wok-pannua) ja lurauta sille oliiviöljyä. Laita possu ja chorizo-palat pannulle ja paistele n. 10 minuuttia eli kunnes makkara alkaa saada väriä. Laita sekaan pilkotut paprikat, valkosipuli, sipuli ja persiljanvarret + reippaasti pippuria, suolaa ja sahramia. Paistele miedolla lämmöllä vielä n. 10 minuuttia eli kunnes vihannekset alkavat pehmetä. Sillä aikaa voit käydä läpi simpukat eli huuhdella ne ja poistaa joukosta epäkelvot yksilöt eli ne, jotka eivät ole kunnolla kiinni.

Lisää pannulle riisi ja säilykepaprikat. Pyörittele muutaman minuutin ajan, jotta riisi saa väriä. Laita sekaan tomaattimurska ja 8 dl kanalientä. Mausta jälleen suolalla ja pippurilla. Anna liemen kiehahtaa, ja laita sen jälkeen levy pienemmälle. Sekoittele n. 15 minuutin ajan.

Lisää merenelävät. Jos riisi näyttää kuivalta, lisää nestettä. Keitä, kunnes merenelävät ovat kypsiä. Lisää pavut ja jatka keittelyä n. 5 minuutin ajan. Poista simpukat, jotka eivät avaudu. Lisää persiljanlehdet ja purista sekaan puolen sitruunan mehut. Toisen puolikkaan voit laittaa lohkoina ruuan päälle.

Kerro tästä reseptistä kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti