perjantai 15. tammikuuta 2010

Arvio: Grotesk

Olimme kaveripariskunnan kanssa syömässä Grotesk-ravintolassa lauantaina 9.1.10. Meillä oli pöytä varattuna klo 17:ksi. Olin varausta tehdessäni mielissäni, että meille löytyi vielä paikka ja olinkin yllättynyt, kun paikalle mennessämme totesimme olevamme ravintolan ainoat asiakkaat. Paikka kyllä aukesi vasta klo 17, joten se selittää asiaa. Asiakkaita kyllä tuli illan mittaan lisää, mutta mitään tungosta ei ollut havaittavissa.

Grotesk on saanut netissä moitteita huonosta palvelusta. Me emme voi yhtyä tähän kritiikkiin. Palvelu oli ihan hyvää (ei siis mitään erittäin hyvää) - johtuneeko sekin siitä, että ilta oli vasta aluillaan ja porukkaakin oli vähän.

Leipä ei kuulunut ruuan kanssa automaattisesti, vaan se tilattiin erikseen hintaan 1e. Leipä oli erittäin hyvää samoin kuin sen kanssa tarjottu hummuskin.

Alkuruokani oli Groteskin crab cake ja passionhedelmä-fenkolisalaattia (12,50 e). Ruoka oli ihan hyvä, mutta muistikuvani mukaan varsin miedon makuinen (eli jossain mielessä mauton). Mieheni otti alkuruuaksi pikkublinejä, siianmätiä, sipulia ja smetanaa (15,00 e). Oli sitä, mitä pitikin.

Pääruuaksi söimme molemmat pitkään haudutettua porsaanniskaa, savuselleripyreetä ja mausteista Portteri-kastiketta (20,00 e). Liha oli mureaa ja kastike mukavan voimakasta ja makeaa. Vaikka emme kumpikaan pidä sellerin mausta, hyvin laitettuna se menee alas mukavasti - kuten nyt.

Jälkiruuaksi söin kaneli-tähtianismoussea ja valkopersikkasorbettia (9,50 e). Mousse oli juustokakkutyylinen ja mukavan makuinen. Persikkasorbetti oli varsin makeaa, mutta pelasi ihan hyvin yhteen moussen kanssa. Mieheni otti Praline Eclairin ja maitosuklaasorbettia (9,50 e). Sekin oli onnistunut jälkiruoka - eclair oli jotain uutta meille.

Palvelu: Ihan ok. Ruokia joutui odottamaan aika kauan, mutta tällä kertaa se ei haitannut, koska olimme kavereiden kanssa istumassa iltaa.

Miljöö: Punaista ja mustaa. Vähän tuli mieleen yökerho. Ei sellainen, mitä itse tekisin, jos minulla olisi ravintola. Ei silti häirinnyt.

Hinta-laatu: Siinä rajalla, onko ylihinnoiteltu.


Yleisarvio: Ruokalista oli sen verran houkutteleva, että olisi kiva maistaa useampiakin tämän ravintolan ruokia. Voisimme siis tulle joskus uudelleenkin, vaikka ei tämä mitään suurta wow-elämystä aiheuttanutkaan.

Kerro tästä arviosta kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti