tiistai 5. tammikuuta 2010

Rapucurry

Tämä on suhteellisen terveelliseltä maistuva ja tulinen ruoka. Alkuperäinen ohje on Olivia-lehden nettisivuilta - lisäsin ohjeeseen pähkinät. Muutama tekovinkkikin on päätynyt mukaan.

iso sipuli
1,5 yksikyntistä valkosipulia
4 rkl rypsiöljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
3 vihreää chiliä (ei tule liian tulista)
0,5 tl kuminan siemeniä (älä laita enempää)
1 tl korianterin siemeniä
0,5 tl curry-jauhetta (voisi kokeilla myös curry-tahnaa)
0,5 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua kurkumaa
1 rkl tomaattipyrettä
300 g tomaatteja
1,5 tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl kookosmaitoa (tai -kermaa)
250 g tiikeriravun pyrstöjä
1 dl rouhittuja pähkinöitä
korianteria pinnalle

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipulit, valkosipulit, inkivääri ja chilit. Paista miedolla lämmöllä viisi minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Älä anna ruskistua.

Jauha morttelissa kuminan ja korianterin siemenet hyvin (ettei jää roskia). Laita nämä + curryjauhe, chilijauhe ja kurkuma astiaan, josta kippaat ne pannulle (näin siksi, ettei osa mausteista pala toisia mittaillessa). Laita joukkoon pyree. Jatka paistamista viitisen minuuttia.

Ota tomaateista siemenet pois ja kuutioi tomaatit. Lisää kuutioidut tomaatit ja paista pari minuuttia, kunnes seos kiehahtaa. Mausta suolalla ja sokerilla. Katso, onko seos vetinen. Jos on, kiehauta kuumalla pannulla ennen kookosmaidon lisäämistä. Vetisyys häviää myös, kun keittämisaikaa lisätään.

Lisää pannulle kookoskerma ja rouhitut pähkinät. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 20–25 minuuttia. Sekoita välillä. Jos kastikkeesta on haihtunut liikaa nestettä, lisää vettä. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja sokerilla. Soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella.

Sulata ravut kuuman veden alla ja purista ylimääräinen vesi pois. Lisää ravut kastikkeen joukkoon ja anna kypsyä vielä 5–8 minuuttia. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti