lauantai 16. tammikuuta 2010

Sushit

Susheissa ensisijaista on riisin onnistuminen. Jos riisi jää liian märäksi, siitä on vaikea tehdä nättejä susheja. Jos mausteita ei ole oikeaa määrää, lopputulos saattaa jäädä mauttomaksi. Olemme valmistaneet toistaiseksi maki- ja nigiri-susheja.

Sushi-riisi
n. 3 dl riittää noin neljälle, jos on muutakin syötävää. Itse laitetaan reilut 2,5 dl kahdelle, kun ollaan kovia syömään...

Huuhtele riisiä vedessä niin kauan, että vesi on kirkasta. Teemme niin, että laitamme riisin kulhoon, siihen päälle vettä ja sekoitellaan ja vaihdetaan vesi monta kertaa.

Laita riisi teflonkattilaan ja päälle vettä niin, että sitä on parisen senttiä yli riisin ylärajan. Lisää suolaa. Anna riisin seistä vedessä n. 15 min. Laita levy täysille. Kun vesi alkaa kiehua, laita levy hyvin pienelle. Anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut. Älä nosta kantta prosessin aikana.

Kun riisi on valmista, jäähdytä se joko vesihauteessa tai vaikka pihalla talvella. Mausta riisiviinillä (muutama rkl), sokerilla (tl tai vähän enemmän), etikalla jne.

Sushirullien lisäksi voi tehdä esim. seesamlohta, tonnikalaa ja teryaki-marinoituja lihanpaloja. Myös ramen-keittoa kannattaa kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti