keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Kookoskana/-kuha pähkinäkastikkeessa

Tämä toimii erittäin hyvin kuhasta ja hauesta tehtynä, mutta tätä voi tehdä myös kanasta. Paras koko kuhalle ja hauelle on noin 1,5 kg kala. Jos kalankäsittely ei ole tuttua, katso video hauen fileointi. Kastike on ihanan pähkinäinen ja vähän makea. Ohjeen alkuperää emme pysty muistamaan - veikkaan, että kyseessä on mieheni oma sävellys. Tämä on oikeasti tosi hyvää!


1 dl cashew-pähkinöitä
auringonkukkaöljyä
1 pussillinen sugar snap peas -herneitä (pakastealtaasta)
2 punasipulia
pähkinäöljyä
kanapaketti tai kuhaa
suolaa
pippuria
pätkä tuoretta inkivääriä
1 yksikyntinen valkosipuli
1,5 dl sweet chili -kastiketta
0,5 dl Ketjap manis -kastiketta
purkillinen kookosmaitoa

Murskaa pähkinät ja paahda ne kuivalla pannulla. Kaada pähkinät kuppiin odottamaan tulevaa.

Laita pannulle auringonkukkaöljyä ja lisää sekaan pussillinen sugar snap peas -herneitä. Paista tovi. Laita herneet uunivuokaan.

Lohko punasipulit ja paista ne. Lisää nekin uunivuokaan.

Laita pannulle kunnon loraus auringonkukkaöljyä ja pähkinäöljyä. Pyörittele kana/kuha korppujauhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Sen jälkeen paista  pannussa. (Kana sen verran kypsäksi, ettei tarvitse olla uunissa tuon jälkeen kuin 10 min. Kuhaa ei tarvitse laittaa uuniin.) Pilko sopiviksi paloiksi ja laita uunivuokaan.

Pilko valkosipuli ja inkivääri ja laita ne + pähkinät auringonkukkaöljyyn pannulle. Lisää joukkoon sweet chili -kastiketta ja Ketjap manis -kastiketta + purkillinen kookosmaitoa. Anna porista n. 5 min.

Kaada kastike uunivuokaan. Pistä vuoka uuniin 200 asteeseen 5 - 10 minuutiksi. Älä anna olla liian kauan, jottei herneistä ala valua nesteitä.
Kerro tästä reseptistä kavereille Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti