lauantai 1. tammikuuta 2011

Glögi-juustokakku

Saimme tätä glögikakkua vuosi sitten jouluna ja se oli tosi hyvää. Tuon muiston innoittamana teimme tätä nyt itsekin. Liivatejuustokakkujen ongelma on usein se, että juusto-osiosta tulee mauton. Tässä kakussa on sen verran vahvat mausteet, ettei tämä jäänyt mauttomaksi. Sen sijaan toinen liivatejuustokakkujen ongelma (minun mielestäni ongelma) eli liika hyytelömäisyys tuli tässä esiin. Sen vuoksi kokeilenkin tätä ensi kerralla niin, että laitan liivatelehtiä ohjeessa mainittua vähemmän. Ohje on Pirkan sivuilta.


Pohja:
150 g piparkakkuja
75 g leivontamargariinia

Täyte:
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 prk (250 g) maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä (ensi kerralla kokeile neljää)
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1/2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1 tlk (2 dl) vispikermaa

Kiille pinnalle:
2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä (ensi kerralla kokeile kolmea)

Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata margariini kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Painele seos tasapohjaiseen, irtoreunaiseen vuokaan (halkaisija noin 24 cm).

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto tuorejuustoon. Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois.Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma.

Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä hetki kylmässä.

Valmista glögistä päälle kiille. Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita joukkoon kylmässä vedessä hetken liotetut liivatelehdet. Kaada jäähtynyt seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Kerro tästä reseptistä kavereille Facebookissa

1 kommentti:

  1. Hei! Surffailin blogissasi ensinalkuun intialaisen ruuan innoittamana ja törmäsin tähän reseptiin. Tein itse viime talvena useita eri versioita rommirusinajuustokakusta, johon glögi-kiille sopii hyvin. Kannattaa kokeilla ;) Ei ole ainakaan mauton juusto-osa.

    VastaaPoista